Dé Positieve Veranderaar

Werkgeluk vergroten

Positieve verandering voor werkgevers

Het is geen geheim dat bevlogen werknemers de motor zijn achter elke succesvolle organisatie. Bevlogenheid op de werkvloer zorgt voor een positieve sfeer, verhoogde productiviteit en een hogere kwaliteit van werk. Als werkgever heb je een belangrijke rol in het creëren van een omgeving waarin werknemers zich gelukkig voelen, waar ze met plezier het werk kunnen doen waar ze goed in zijn en waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Mocht een werknemer toch uitvallen, ook dan heb jij als werkgever een belang (en verplichting) om je in te zetten voor het herstel en snelle terugkeer in werk van betrokkene. Wil jij het werkgeluk binnen jullie organisatie vergroten, meer bevlogenheid en minder stress? Daar kan ik je bij helpen!

Herken je dit?

Hecht je veel waarde aan het werkgeluk van je werknemers, en wil je de bevlogenheid op de werkvloer verhogen?

Wil je een prettige werkomgeving creëren, zodat werknemers graag bij jullie organisatie willen blijven werken?

Kun jij de unieke expertise van jouw mensen niet missen en wil je langdurig uitval voorkomen?

Wil je een aantrekkelijke werkgever zijn waar mensen voor in de rij staan om er te mogen werken?

Of...

Signaleer je symptomen bij sommige werknemers die wijzen op een dreigende burn-out?

Merk je dat de bevlogenheid van je werknemers afneemt?

Is er sprake van een hoog ziekteverzuim binnen je organisatie?

Worden er meer fouten gemaakt en is de productiviteit van je werknemers lager dan normaal?

Zijn je werknemers prikkelbaar en zetten ze nooit een stapje extra voor je?

Ben jij een werknemer die kampt met een hoge werkdruk of ben je zelfs al uitgevallen door een burn-out of andere stressgerelateerde klachten? Ook dan kan ik helpen.

Stralen in werk

Door mijn opgedane kennis en jarenlange ervaring ben ik gespecialiseerd in het faciliteren van positieve verandering binnen organisaties.  Dat doe ik door werkgevers bewust te maken van de mate van bevlogenheid in de organisatie en gericht te adviseren over hun mogelijkheden om die positief te beïnvloeden en het werkgeluk in de organisatie te vergroten. Vervolgens gaan we aan de slag! Variërend van individuele coaching tot het inspireren van hele teams en de organisatie als geheel. 

Met Tools For Life begeleid ik werknemers bij het vinden van hun diamant, zodat ze weer kunnen stralen in werk. Mijn doel is tweeledig: het voorkomen van uitval en het bevorderen van een snelle terugkeer naar werk na uitval. Daarnaast bied ik ook kortdurende coaching aan voor het bereiken van specifieke doelen.

Elke vraag, probleem of ontwikkelverlangen is anders. Daarom ga ik graag met je in gesprek om jullie specifieke situatie en behoeften te bespreken. om vervolgens een op maat gemaakt traject, workshop of sessie voor je samen te stellen.

‘Gelukkige werknemers zorgen voor gelukkige klanten!’

Werkgeluk vergroten

Na onze samenwerking...

Zijn de werknemers die op het punt van uitval stonden weer vól energie aan het werk, waardoor het ziekteverzuim door burn-out afneemt.

Nemen werknemers de leiding en verantwoordelijkheid over hun eigen plezier, energie en ontwikkeling in het werk.

Is de onderlinge werksfeer positiever, waardoor de productiviteit en efficiëntie van het team verbeterd.

Is er meer begrip en steun tussen collega's, wat de samenwerking en teamprestaties ten goede komt.

Hebben werknemers meer zelfvertrouwen en zijn ze beter in staat om grenzen te stellen en hun werklast te managen.

Heeft de organisatie een positief imago als werkgever die investeert in het welbevinden en de vitaliteit van haar werknemers. Dit leidt tot een hogere aantrekkelijkheid voor potentiële werknemers en een hogere retentie van huidige werknemers.

En een bijkomend voordeel: door te investeren in het werkgeluk en de bevlogenheid van je werknemers, bespaar je aanzienlijk op kosten voor verzuim.

Ontdek over de aanpak van Dé Positieve Veranderaar en welke positieve veranderingen anderen hebben doorgemaakt.

Verzuimreductie

Met meer dan 200 werknemers biedt Nexus een diverse en dynamische werkomgeving voor haar werknemers. De aard van het werk vereist vaak intensieve betrokkenheid, met uitdagingen zoals strakke deadlines, complexe projecten en hoge verwachtingen van klanten.

Helaas heeft deze omgeving geleid tot een stijging van het verzuimcijfer in de afgelopen twee jaar, met zowel financiële als operationele gevolgen voor het bedrijf. Dit verzuim heeft tevens invloed op de productiviteit, projectplanning en de algehele werksfeer.

Verzuimpreventie

Studio MiNSK is een opkomend bedrijf in de marketingsector, met een jong en dynamisch team van 50 werknemers. Als snelgroeiende onderneming streeft Studio MiNSK ernaar om een cultuur van welzijn en betrokkenheid te bevorderen vanaf het allereerste begin.

Helaas heeft Studio MiNSK geconstateerd dat werknemers steeds vaker stress ervaren, wat een negatieve invloed heeft op de productiviteit. Om te voorkomen dat werknemers uitvallen door stressgerelateerde klachten, is het bedrijf op zoek gegaan naar een oplossing om (langdurig) verzuim te voorkomen.

Duurzame inzetbaarheid

Tech Solutions BV is een toonaangevend technologiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van op maat gemaakte software-oplossingen voor klanten wereldwijd. Met een dynamisch team van getalenteerde professionals streven ze naar innovatieve en hoogwaardige producten die perfect aansluiten op de behoeften van hun klanten.

De wens van Tech Solutions BV is om hun positieve werkcultuur te behouden, waarin de unieke talenten en competenties van hun medewerkers worden benut.

Wat zeggen anderen over mijn diensten?

Steeds meer van mijn collega's in het primair onderwijs laten zich door Ella en het dienstenpakket dat zij voor Passie voor onderwijs Drechtsteden georganiseerd heeft inspireren om de bevlogenheid vast te houden. Samen hebben we deelgenomen aan de kosteloze activiteiten van "Passie voor Onderwijs" en ik kan vol overtuiging zeggen dat het niet alleen leerzaam is, maar ook buitengewoon toepasbaar en bovenal ontzettend leuk!

Het is fantastisch om te ervaren dat deze educatieve momenten niet alleen verrijkend zijn, maar ook een bron van plezier vormen. Of je nu op zoek bent naar nieuwe inzichten, praktische toepassingen of gewoon een dosis inspiratie, de activiteiten van "Passie voor Onderwijs" hebben het allemaal. Dus, als je, net als ik, wilt blijven bruisen van enthousiasme in het onderwijs, twijfel dan niet en neem deel aan deze unieke mogelijkheid! Je zult er geen spijt van krijgen.

Wil je meer inzicht krijgen in de energiegevers en energietrekkers van je werknemers? Met het EnergieKompas meet je niet alleen de mentale energie van je werknemers, maar ontdek je ook veelvoorkomende factoren die deze energie beïnvloeden. Het EnergieKompas is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en omvat een gevalideerde scan. Medewerkers ontvangen een persoonlijk energierapport, waarmee ze direct aan de slag kunnen om hun energietrekkers aan te pakken.

Inzet EnergieKompas voor de organisatie: prijs op aanvraag. 

Wil je je werknemers laten ontdekken hoe ze zélf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen welbevinden en werkgeluk, zodat ze (nog meer) kunnen stralen in werk? Met mijn proeverij werkgeluk – een interactieve lezing – gaan je werknemers aan de slag met eenvoudige reflectie-oefeningen, waarmee ze inzichten krijgen in hun eigen behoeften en manieren ontdekken om hun werkgeluk te vergroten.

"Een prachtige bevestiging: de werknemer ervaart echte steun door de aandacht die wij schenken."

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een selectie van de meest gestelde vragen van werkgevers. Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met me op.

Werkgeluk is gekoppeld aan hogere productiviteit, betrokkenheid en werknemerstevredenheid. Het bevordert een positieve bedrijfscultuur en vermindert het personeelsverloop en verlaagt het ziekteverzuim.

Investeer in een positieve werkomgeving, erken prestaties, luister naar de behoeften van werknemers en bevorder een gezonde werk-privébalans. Dé Positieve Veranderaar kan je hiermee helpen. Neem gerust contact met me op of meld je aan voor een onderzoek & adviesgesprek voor werkgevers.

Ja, tekenen van verminderd werkgeluk kunnen zich uiten in verminderde productiviteit, frequente ziektedagen, gebrek aan betrokkenheid en een negatieve sfeer op de werkvloer.

Leer van best practices bij andere bedrijven. Ik laat je graag zien wat de resultaten bij andere bedrijven zijn. Neem contact met me op of meld je aan voor een onderzoek & adviesgesprek voor werknemers om inzicht te krijgen en samen effectieve strategieën in kaart te brengen.

Plan nu een afspraak in mijn agenda

Van harte welkom voor een verkennend gesprek. Ik maak graag (nader) kennis met jou en jullie organisatie en ben benieuwd naar de positieve verandering die jullie willen realiseren.

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en te horen waar je naar verlangt. Je kunt een afspraak van 60 minuten met me maken.