Dé Positieve Veranderaar

Waarom welzijn van werknemers steeds belangrijker is geworden, 6 aanbevelingen.

ABN AMRO schreef hier een mooi artikel over genaamd: “Personeelstekorten breekijzer voor welzijn werknemer.”

Het welzijn van werknemers is vorig jaar toegenomen. Zo geven werkgevers meer aandacht aan de ontwikkeling van vaardigheden, is de werkprivébalans verbeterd en het loonverschil tussen mannen en vrouwen iets afgenomen. Kopzorgen blijven echter volop aanwezig, zoals de stagnerende gezondheid van werknemers en de inflatie, die tot financiële stress leidt.

De chronische personeelstekorten en de maatschappelijke druk om goed voor mens en omgeving te zorgen, zijn terug te zien in de resultaten van de nieuwe editie van de Sectorale Welzijnsmonitor van ABN AMRO over 2022, dat het welzijn van werknemers via 87 variabelen en 7 categorieën volgt. Het jaar ervoor nam het welzijn juist af, maar nu heeft deze het hoogste niveau in acht jaar behaald.”

Het artikel bespreekt het welzijn van werknemers:

De ontwikkeling van vaardigheden

Werknemers worden bij het streven naar betere arbeidsvoorwaarden gesterkt door het gegeven dat het vinden en kunnen behouden van personeel tot de allergrootste hoofdpijndossiers van bedrijfsdirecties behoort. Dat legt de bal bij werkgevers om beter voor hun mensen te zorgen… (lees verder)

De rol van knagende onzekerheid

Tegelijkertijd valt op dat een groter deel van het ziekteverzuim aan niet-werkgerelateerde oorzaken wordt toegeschreven dan voorheen, zowel bij kleine als bij grote ondernemingen… (lees verder)

Financiële zorgen

De gevolgen van de onzekerheid sijpelen door naar de werkvloer, bijvoorbeeld de financiële stress die voortkomt uit de recordinflatie en knellende energierekeningen. Door de invasie van Rusland in Oekraïne en geopolitieke spanningen die daarmee samengaan zijn de energieprijzen immers flink gestegen… (lees verder)

De invloed van de werkgever

De invloed van externe factoren op ziekteverzuim stelt werkgevers voor een lastige puzzel. Als werknemers langdurig ziek zijn door stress als gevolg van externe factoren, worden de tekorten niet alleen nog zwaarder gevoeld, maar bevindt zich dit ook verder buiten de invloedsfeer. Maatregelen om de werkdruk te verlichten zijn positief, maar helpen hier niet per se om ziekteverzuim te doen dalen… (lees verder)

De afname maar aanwezigheid van ongelijkheid op de werkvloer

Hoewel de categorie gelijke kansen in 2022 een verbetering laat zien, is hier nog veel te winnen. Zo wordt de loonkloof tussen mannen en vrouwen jaarlijks een beetje kleiner, maar dit gaat wel mondjesmaat. Nog altijd krijgen vrouwen per uur een kleine 13 procent minder betaald dan mannen, waarmee Nederland zich gemiddeld in de Europese Unie mag noemen. Negatieve uitschieters zijn te vinden in de financiële sector en bij handelsondernemingen, waar de kloof 23 procent bedraagt. Een deel van de verklaring gaat om verschil in type banen. Immers, als mannen vaker topbanen bekleden ontstaat al snel een loonkloof… (lees verder)

Welzijn van werknemers

Aanbevelingen over welzijn van werknemers

1. Kijk verder dan alleen groei

Dat verder moet worden gekeken dan economische groei is een open deur, maar die boodschap kan onder druk gemakkelijk naar de achtergrond verdwijnen. Dat is in de zorgsector te zien, waarvan de toegevoegde waarde sinds 2015 met weliswaar 16 procent steeg, maar de score op gezondheid in de Welzijnsmonitor maar liefst met 29 procent slonk… (lees verder)

2. Verander het beeld van de werknemer en ‘succes’

Deze aanbeveling hangt nauw samen met de vorige. Structureel genoeg aandacht geven aan het welzijn van werknemers is moeilijker dan het lijkt. Daarom helpt een herdefiniëring van wat een ideale werknemer is en wat ‘succes’ binnen een bedrijf betekent… (lees verder)

3. Neem klimaat en biodiversiteit serieus

Inspanningen om de klimaat- en biodiversiteitscrises te bestrijden zijn niet alleen maatschappelijk van groot belang, maar ook om aantrekkelijk te blijven voor personeel. Zo vindt meer dan 60 procent van de Amerikaanse en Britse werknemers dat hun werkgever zich krachtiger moet manifesteren op aan milieu gerelateerde onderwerpen, zo blijkt uit door oud-Unilever-baas Paul Polman aangevoerd onderzoek. Voor zowel klimaat als biodiversiteit geldt dat ongeveer driekwart van de werknemers zich er zorgen over maken… (lees verder)

4. Pak giftige werkculturen aan en zorg voor een veilige omgeving

Wereldwijd ervaart een op de vier werknemers hoe het is om in een ‘giftige’ omgeving te werken, zo blijkt uit onderzoek van het McKinsey Health Institute. In zo’n omgeving durven mensen hun zorgen niet meer te uiten, fouten niet meer bespreken en vertellen ze de baas alleen wat deze wil horen. Dit lijkt een ideale situatie voor de werkgever; die wordt namelijk niet tegengesproken. Maar de gevolgen kunnen groot zijn, en pijnlijk… (lees verder)

5. Heb aandacht voor de mentale gezondheid

Niet eerder voelden – tenminste in de afgelopen negen jaar – zo’n groot deel van de werknemers zich geregeld psychisch vermoeid door werk, zo blijkt uit gegevens van TNO. Dat uit zich in bijvoorbeeld ochtendmoeheid of een gevoel van leegheid… (lees verder)

6. Stimuleer ontwikkeling bij zowel hoger- als lageropgeleiden

Deze aanbeveling is in de afgelopen jaren telkens genoemd, en deze blijven we vooralsnog meenemen. Want hoewel het afgelopen jaar een flinke verbetering was te zien, vindt nog altijd zo’n 67 procent van de werknemers dat hun leidinggevende de ontwikkeling van kennis en vaardigheden hooguit beperkt stimuleert… (lees verder)

Meer informatie

ABN AMRO stelt een Download van het rapport beschikbaar over sectoraal welzijn van werknemers. Je kunt het rapport hier downloaden

Blijf op de hoogte over de Welzijnsmonitor

Dat economische groei en welzijn niet altijd samengaan blijkt uit de Welzijnsmonitor van ABN AMRO. Zo kan een werknemer die overwerkt een bedrijf laten groeien, maar minder tijd hebben voor het gezin. In de Welzijnsmonitor onderzoeken wij jaarlijks het welzijn van werknemers en economische groei in verschillende sectoren. Het welzijn wordt bepaald door economische groei, de werk-privé-balans, veiligheid en gelijke kansen… (lees verder)

Hoe zit het met welzijn van werknemers binnen jouw bedrijf?

Wil jij ook werken aan het welzijn van jouw medewerkers! Met Tools For Life kunnen we samen in korte tijd grote veranderingen tot stand brengen. Zodat Gelukkig werken een vast gegeven wordt binnen jouw bedrijf of organisatie.

Laatste nieuws en updates ontvangen?

Schrijf je dan hier in voor positief nieuws en inspiratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Recente artikelen

Deel dit bericht