Dé Positieve Veranderaar

Tools For Work

Hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid & bevlogenheid in jouw organisatie?

Bevlogenheid is een toestand van opperste voldoening, gekenmerkt door vitaliteit, toewijding en absorptievermogen (volgens het onderzoek van prof. B. Kodden).

Bevlogenheid leidt tot duurzame prestaties. Bevlogen werknemers presteren beter dan niet-bevlogen werknemers. Ze ervaren vaak positieve emoties, zoals geluk, plezier en enthousiasme. Bovendien zijn ze minder vaak ziek en ervaren een betere gezondheid. Zij hebben een hoge mate van zelf-effectiviteit en creëren hun eigen energiebronnen, waarmee ze in balans zijn met de taakeisen die aan hen gesteld worden. En… bevlogenheid werkt aanstekelijk!

Herken je dit?

Hoge werkdruk

Dreigende uitval van medewerkers

Hoog ziekteverzuim, met name langdurig ziekteverzuim en kort frequent verzuimers

Personeelstekort

Belang om kosten verzuim te reduceren

Belang van ‘personeelsbehoud'

Welwillendheid om bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van medewerkers

Gelukkige medewerkers zijn productiever

Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten

Tools For Work

Als werkgever kun je grote invloed uitoefenen op de bevlogenheid van jouw medewerkers. In het ‘Model voor bevlogenheid’, onderscheidt Prof. Dr. Arnold Bakker vier werkgerelateerde energiebronnen: autonomie, feedback, sociale steun en coaching. En vier persoonlijke energiebronnen: optimisme, eigen-effectiviteit, stressbestendigheid en eigenwaarde.

Wanneer we de verzuimkosten omlaag brengen en kunnen omzetten naar preventie, dan ontstaat er ruimte voor duurzame inzetbaarheid.

Zit een werknemer op zijn plek? Heeft hij/ zij meer in zijn mars en worden kernkwaliteiten wel benut? Kortom; hoe zorgen we dat onze werknemers gelukkige werknemers zijn, en hun talenten & passie binnen de organisatie kunnen benutten.

Duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie

Dé Positieve Veranderaar faciliteert positieve verandering voor organisaties en helpt haar medewerkers duurzaam te presteren met de volgende Tools For Work:

Projectleider Bevlogenheid

Bevordering bevlogenheid in de organisatie

Ik faciliteer positieve verandering in de organisatie, door meer bevlogenheid te creëren. De leidinggevenden versterken bovendien hun inzichten en vaardigheden om hun medewerkers duurzaam te laten presteren.

Er staat een prachtig, samenhangend programma klaar dat op maat aangepast wordt naar de situatie en wensen van jullie organisatie. Zie de dienstenmatrix voor een indruk van de mogelijkheden.

Coaching

Ontdekken van jouw ware missie, talenten en energiebronnen

Door coaching wordt de betrokkene zich bewust van zijn talenten, energiebronnen en waarden.  De coachee neemt daarmee zelf de regie en verantwoordelijkheid voor zijn/haar groei en welbevinden.

Ook voedt het zijn zelf-effectiviteit en lerend vermogen. Individuele coaching kan kortdurend ingezet worden, bijvoorbeeld gericht op het bereiken van een bepaald leerdoel, voor verheldering en realisatie van een gewenste toekomst en bij de eerste stresssignalen.

Loopbaan advies

Ontdekken van jouw talenten, drijfveren en waarden in werk

Wie gelukkig is in werk, doet het werk dat aansluit bij zijn/haar talenten, drijfveren en waarden. Dat vraagt bewustzijn.

De aanleiding, het doel en de vraag kunnen divers zijn. Sommige mensen willen ontdekken hoe ze meer zingeving/voldoening uit hun eigen werk halen, anderen hebben een specifieke loopbaanvraag of zijn op zoek naar doorgroeimogelijkheden, weer anderen willen zich bezinnen op welk werk nu echt past. Inzet van loopbaanadvies of loopbaancoaching is altijd op maat, het kan zowel in een online of offline traject, kortdurend (1 tot 4 gesprekken) of langdurend (traject van 10 gesprekken in periode van 6 maanden).

Mocht jij je willen bezinnen en jouw eigen krachtige keuzes willen maken om weer voluit gelukkig te werken, dan sta ik graag voor je klaar.

Feedback training

o.b.v. Verbindende Communicatie (ook voor meer sociale steun)

Geweldloze communicatie heeft de intentie tot verbinding en reikt daarvoor een communicatiemodel aan met vier stappen, drie processen en een tiental achterliggende concepten. Drie processen zijn: jezelf empathisch uiten, empathisch naar de ander luisteren, en zelf-empathie (“met jezelf in contact blijven”).

De uitdaging ligt om in balans met jezelf en de ander een empathische verbinding tot stand te brengen. Door te leren eerst naar elkaars onderliggende behoeften te kijken, levert deze wijze van communiceren een waardevolle en wezenlijke bijdrage aan sociale steun (1 van de 4 werkgerelateerde energiebronnen). De concepten en het model van geweldloze communicatie ondersteunen om zo kritiekloos en met verantwoordelijkheid voor eigen gevoelens en behoeftes te communiceren.

Creëer meer bevlogenheid in jullie organisatie en kom tot duurzame prestaties!

Dé Positieve Veranderaar helpt werkgevers om meer bevlogenheid te creëren in de organisatie. Waardevol en relevant wanneer je wilt gaan voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid, het boeien & binden van personeel of versterking van het leiderschap in de organisatie. 

Zijn er medewerkers in jullie organisatie die gebukt gaan onder een hoge werkdruk of al uitgevallen zijn met burn-out of andere stress gerelateerde klachten, dan helpt Dé Positieve Veranderaar met verzuimreductie en preventie middels inzet van Tools For Life.

Na onze samenwerking...

Is de medewerker die op punt stond van uitval in werk, fluitend aan het werk

Is jullie organisatie als een magneet die personeel aantrekt en behoudt

Nemen jouw medewerkers de leiding en verantwoordelijkheid over hun plezier, energie en ontwikkeling in werk

Is er een sterkere verbinding tussen de medewerkers onderling en met de organisatie. Dat leidt tot meer sociale steun en betrokkenheid

Werk je vol enthousiasme samen met gelukkige collega’s die duurzaam presteren

Zijn de verborgen diamanten, die schuilen in ieder van ons, zichtbaar geworden. Mensen stralen in werk!

Duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid en... gelukkig werken

Vele organisaties gingen jou voor en hebben het maatwerkaanbod van seminars, workshops, intervisie en coaching mogen ervaren, waarna bevlogenheid en vitaliteit niet meer alleen mooie woorden waren, maar nu een essentieel onderdeel uitmaken van de gehele bedrijfsvoering. 

Gelukkig werken is niet het doel, maar een logisch resultaat van keuzes die gemaakt worden.

Wat zeggen anderen over mijn diensten?

Het werkgeversnetwerk SAM bestond in september precies 12½ jaar. Wat was het fijn om een kadootje te krijgen, net als bij het 5-jarig jubileum! Toen werden we getrakteerd op een workshop WERKGELUK. Deze keer kregen we een introductie Appreciative Inquiry techniek. Na de uitleg mochten de netwerkcontacten op basis van deze techniek vragen beantwoorden waarmee ze hun eigen betrokkenheid bij het netwerken onder de vlag van SAM konden evalueren. Deze uitkomsten zijn voor SAM van grote waarde. Graag nodig ik iedereen uit om de impressie van deze netwerkbijeenkomst te bekijken (https://www.samzon.mobi/impressie-sam-netwerkbijeenkomst-bij-ggd-hart-voor-brabant). Wij danken Ella en Monique voor hun presentatie.

Jouw persoonlijke en fijne aanpak gaf mij de ruimte om breder in te zetten op mijn behoeftes binnen dit loopbaantraject. Dit verliep heel vloeiend en voelde zeer prettig. Tijdens iedere rit terug naar huis voelde ik dat ik weer een stuk van mezelf terug gevonden had en ik kreeg weer grip op mijn eigen situatie.

Nu voel ik m’n authentieke zelf met een sterk beeld voor mijn carriere. Ik heb me op persoonlijk vlak verder ontwikkeld, wat ik niet had verwacht te bereiken.

Aan het einde van het traject heb ik een nieuwe baan gevonden, waar ik me erg op mijn gemak voel. Ik kan met alle liefde zeggen dat “Dé positieve veranderaar” in iedere zin van de betekenis is uitgekomen.

Met de komst van Ella als projectleider, is de power in deze regionale samenwerking gekomen! Het is haar gelukt om aan alle knoppen te draaien. Met haar passie, bevlogenheid en daadkracht heeft ze veel voor elkaar gekregen. Van een toestroom aan zij-instromers en veel publiciteit en positieve beeldvorming over werken in het primair onderwijs tot een inspirerend programma i.h.k.v. behoud van het personeel.

Ella is de netwerker die de juiste mensen weet te vinden en te verbinden. Zij weet dingen te bewerkstelligen en is elke keer weer in staat om alles aan elkaar te knopen.

Ella ís 'De positieve veranderaar'! Als vliegwiel geeft zij energie aan veranderprocessen die zorgden voor sterkere saamhorigheid, verbinding en betrokkenheid.

Het lukt haar om iedereen te horen en verschillende meningen samen te smelten tot een geheel waarin iedere deelnemer zich kan vinden. Alleen al in de voorbereiding ervaarden wij de enorme positieve kracht van haar werkwijze.

Laten we samen aan de slag gaan!

Welke keuzes ga jij maken als het gaat om de bevlogenheid, behoud en duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers?

Mijn expertise en advies deel ik graag met jou, omdat ik iedereen gelukkig werken gun.

En als we dan met mooie zinvolle activiteiten bezig zijn en ook nog eens plezier met elkaar beleven, dan is dat proces van positieve verandering een feestje, eens?

Meld je namens jullie organisatie aan voor ‘adviesgesprek Tools For Work’. Of meld jullie medewerker direct aan voor een gesprek als opstart naar coaching of andere individuele dienstverlening. Is het voor jou nog niet duidelijk wat jouw werknemer nodig heeft, dan is de I-opener de ideale opstap in deze zoektocht. In deze sessie van een dagdeel staat de ‘Ik’ centraal. De I-opener geeft een ervaring en perspectief op de positieve verandering die in het verschiet ligt. 

Wil je liever eerst kennismaken? In een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek tasten we in 30 minuten samen af wat ik voor je kan betekenen. 

"De zin van het leven is tenslotte zin ín het leven!"