Dé Positieve Veranderaar

Hoe blijf je vitaal en bevlogen? 8 bronnen.

Zorg voor een gezonde balans tussen taakeisen en energiebronnen! Relevant voor werknemers én werkgevers.

Waarom zou je vitaal en bevlogen blijven??

Maar liefst 1,6 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. Dat zijn er 300.000 meer dan een jaar geleden. Ruim 3% van de werknemers is daadwerkelijk overspannen of zit met een burn-out thuis. Dat blijkt uit de TNO factsheet Werkstress 2023. Al jarenlang worden steeds meer medewerkers overspannen.

Model van bevlogenheid

Prof. Arnold Bakker ontwikkelde in 2009 het model van bevlogenheid. Hij laat in dit model zien dat de prestaties binnen organisaties afhankelijk zijn van de bevlogenheid van medewerkers. Die bevlogenheid van medewerkers is afhankelijk van de hoeveelheid energiebronnen die zij tot hun beschikking hebben. Én van de taakeisen die aan hen gesteld worden. 

Model van bevlogenheid

Hoe kun je energiebronnen aanboren en beter benutten?

Professor Bas Kodden heeft o.m. een inspirerend en praktisch toepasbaar boek geschreven om te zorgen voor meer bevlogenheid onder werkenden: “Word een HELD!”.  Uit zijn onderzoek en studie blijkt dat je als werkgever veel invloed hebt op de werkgerelateerde energiebronnen. Hieronder deel ik de inzichten met jou die mij inspireerden en welke ik herken uit de praktijk, in de hoop dat jij er je voordeel mee kunt doen.

Werkgerelateerde energiebronnen:
  • Autonomie; Geef als leidinggevende ruimte aan jouw medewerkers. Om goed te kunnen functioneren hebben mensen in organisaties ruimte nodig. Het is belangrijk om te zien wie over welke kwaliteiten beschikt en daar optimaal gebruik van te maken. Geef mensen eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en kaders.
  • Feedback; De informatie die medewerkers krijgen over de kwantiteit en kwaliteit van hun prestaties uit het verleden blijkt een positieve voorspeller te zijn voor een toename van bevlogenheid. Feedback zorgt voor een grotere betrokkenheid en betere prestaties en je blijkt er gelukkiger van te worden. Bas onderscheidt vier principes die de essentie vormen van goede feedback; als je het maximale uit elkaar wilt halen, dan moet de feedback oprecht zijn, direct, duidelijk en kwetsbaar.
  • Sociale steun; Mensen hebben diverse basisbehoeften te vervullen in hun werk. Een heel belangrijke daarvan is verbinding, oftewel het krijgen van sociale steun: mensen hebben sociale steun van collega’s of de leidinggevende nodig om hun werk goed te kunnen vervullen. 
  • Coaching; Zeker in tijden van turbulentie, zoals bij hoge druk, onzekerheid en vrees, blijkt goede coaching van cruciaal belang te zijn om de medewerkers toch betrokken en bevlogen te houden. Goede coaches zijn volgens Kodden mensen die hun hele leven blijven leren en zich openstellen, zich ook verdiepen in andere vakgebieden. Het zijn mensen die onderweg blijven en kwetsbaar zijn, omdat zij het nooit zeker weten en altijd op zoek zijn naar verbetering. Daar ligt hun kracht.

Medewerkers en energie

Mocht je als medewerker te weinig energiebronnen ervaren, vraag je leidinggevende nadrukkelijk om hier iets aan te veranderen. Vraag ook om ondersteuning om jouw persoonlijke energiebronnen te versterken, deze bestaan uit: optimisme, eigenwaarde, stressbestendigheid en eigen-effectiviteit. Want, als jij leert omgaan met stressoren zoals tijdsdruk, bureaucratie en werk-privé conflict en je weet jouw persoonlijke hulpbronnen aan te boren, dan bruis je van energie en blijft jouw mentale batterij goed gevuld.

Werkgevers en bevlogenheid

Mocht je als werkgever behoefte hebben aan meer bevlogenheid in jullie organisatie en willen weten hoe Dé Positieve Veranderaar jullie kan helpen met verhoging van de werkgerelateerde energiebronnen, stuur me dan een persoonlijk bericht. Of maak een afspraak voor een kennismaking

Laatste nieuws en updates ontvangen?

Schrijf je dan hier in voor positief nieuws en inspiratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Recente artikelen

Deel dit bericht