Dé Positieve Veranderaar

De kracht van verhalen

Al eeuwenlang vertellen mensen elkaar verhalen. Verhalen verbinden, boeien, geven zin en betekenis. Bovendien bezitten zij verander kracht! Verhalen maken het mogelijk om de geschiedenis te herschrijven en een nieuwe weg vol kansen te zien. Een weg waarin je vol tot je recht komt en die jou tot grote hoogte brengt qua werkgeluk en succes. Hoe je de kracht van verhalen aanwendt bij het bepalen van een nieuwe koers, lees je in dit artikel.Zelf geniet ik enorm van verhalen. Vooral van persoonlijke verhalen die gedeeld worden. Ik geniet ervan wanneer mensen pretlichtjes in de ogen krijgen, want dan weet je: ik heb hier te maken met een authentiek verhaal. Hier komt de verteller tot leven, tot zijn recht. Ik vind het heerlijk om te luisteren, zowel in werk als privé. In mijn vrije tijd bijvoorbeeld tijdens een etentje, wanneer de gastheer vol passie vertelt over de zorgvuldig gekozen verse streekproducten en de gastvrouw vertelt over de smaakvolle wijn en waarom juist deze zo goed combineert met het gerecht. Verhalen raken doordat ze emotie bevatten.Die emoties kom ik ook volop tegen in de gesprekken met aanstaande bruidsparen en relatiekoppels, waar ik naast mijn eigenlijke werk volop van geniet, maar dat is weer een heel ander verhaal (@liefdesgeluk.com).

“Alles wat je aandacht geeft, groeit!”

In mijn werk als loopbaanadviseur maak ik het vaak mee; MENSEN komen teneergeslagen bij me binnen, als een dood vogeltje, geen idee meer wat te doen en hoe nu verder. Want, het werk wat zij altijd met plezier deden, is nu niet meer mogelijk.Bijvoorbeeld door beperkte fysieke mogelijkheden of overbelasting. Of doorboventalligheid hun baan kwijt geraakt, waarmee soms het toekomstbeeld volledig is ingestort. Indringende vragen komen dan op: Wat nu? Wie zit er op mij te wachten? Er zijn zoveel mensen die nu hun baan kwijt raken, hoe vind ik ooit nieuw werk?

Juist dán is het zo mooi om het tij te keren! Door mensen prikkelende vragen te stellen, door ze uit te dagen om anders te kijken naar hun eigen achtergrond, drijfveren en de dingen die ze graag doen. Waar ze energie van krijgen. Juist door dáár het licht op te werpen, krijgt de geschiedenis een heel ander licht. Dat geeft mensen weer nieuwperspectief. Zicht op mogelijkheden van werkzaamheden die ook heel goed bij hen passen en waarvoor ze nu de gelegenheid krijgen om er hun werk van te maken.

Evengoed kan het gelden voor ORGANISATIES dat zij zich moeten herijken, organisaties die opnieuw hun koers moeten bepalen. Want, misschien is het de realiteit dat de vraag naar jullie dienst of product weg gevallen is. Dat je markt ingestort is in deze gekke crisistijd. Wat doe je dan? Kun je dan met een nieuwe, open blik kijken naar de kracht die schuilt in je organisatie of in je team? Wat drijft ons met z’n allen? Waar zijn wij nu echtgoed in?

Door een nieuw licht te laten schijnen op de kracht die aanwezig is in jouw organisatie, afdeling of team, kan er een totaal nieuw perspectief op mogelijkheden ontstaan. Wie willen wij zijn? Wat voor team of organisatie zijn wij in de kern? Als je die kracht van alle medewerkers en alle betrokkenen bij elkaar brengt door het delen van mooie positieve verhalen, dan zie je het goud al bijna blinken. Stel dat je in dit proces ook externen erbij betrekt, belanghebbenden van buiten, zoals leveranciers en klanten. Wat zou er dan gebeuren? Het antwoord laat zich raden; Het genereert tal van kansrijke mogelijkheden en nieuwe perspectieven. Het biedt werkelijk een onschatbare waarde. Probeer het maar eens uit!

“Als je alle betrokkenen prikkelt met onconventionele vragen en uitnodigt tot het delen van verhalen, dán maak je het verborgen GOUD zichtbaar.”

Verhalen zijn van grote waarde, ter versterking van de onderlinge verbinding (ook op afstand) wanneer je iets moet of wilt veranderen. Of het nu gaat om het bepalen van een nieuwe koers (als individu of als organisatie), het versterken van de samenwerking, het bieden van een excellente service. Het onderzoeken is gelijktijdig het ontdekken van kansen en het begin van een veranderingsproces. Verhalen vertellen vormt een belangrijk onderdeel van de methodiek “Appreciative Inquiry (AI)” die ik graag gebruik om positieve verandering te stimuleren en te faciliteren.

Wil je zelf actief aan de slag met verhalen, probeer dan eens deze oefening

Vertel eens… Waar ben je trots op? Geef drie voorbeelden. Vertel vervolgens, reflecterendop jouw vertelde verhalen: wat zijn de aspecten die betekenis geven? Deel jouw verhalenmet iemand die je persoonlijk kent en met een collega. En vraag na afloop: wat viel jouop, raakte of boeide je tijdens het gesprek? Wissel daarna om. Als je het spannend vindtom jouw verhalen met iemand te delen, schrijf ze dan op.Ik hoor graag hoe het was! Veel vertel én luisterplezier gewenst.

Wil je meer weten over de kracht van verhalen en de methode AI, of heb je belangstelling voor een positief verhaal over jou of jouw organisatie, dan mag je me uitnodigen voor eenkop koffie. Wil je een mooi verhaal met me delen of een reactie geven? Ik lees het graag hieronder of in een PB.

Laatste nieuws en updates ontvangen?

Schrijf je dan hier in voor positief nieuws en inspiratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Recente artikelen

Deel dit bericht